Úvod / Informácie / Ochrana osobných údajov
Tlačiť

Ochrana osobných údajov

Ochrana osobných údajov

Úrad na ochranu osobných údajov SR potvrdilo spoločnosti IMPLEX, s.r.o. registráciu informačného systému osobných údajov s prideleným registračným číslom - zatiaľ nebolo pridelené, registrácia prebieha.

Spoločnosť IMPLEX, s.r.o. nezhromažďuje osobné údaje, ktoré by mohli identifikovať špecifickú osobu, okrem prípadov, kedy osoba sama poskytne spoločnosti IMPLEX, s.r.o. tieto údaje dobrovoľne. Takéto údaje môžu byť získané v prípade, kedy sa osoba dobrovoľne zaregistruje za účelom využívania služieb serveru www.kvint.sk. Akékoľvek osobné údaje identifikujúce konkrétnu osobu nebudú poskytované ani predané tretej strane, okrem prípadov kedy na to užívateľ bude upozornený v dobe zberu dát.

Spoločnosť IMPLEX, s.r.o. si vyhradzuje právo uskutočňovať analýzy o chovaní užívateľov na svojich internetových stránkach. Medzi tieto analýzy patrí napríklad meranie návštevnosti a sledovanie chovania na internetových stránkach. Tieto údaje môžu byť k dispozícii prípadným zadávateľom reklamy, vždy však v podobe štatistického prehľadu, nie menovite.

Užívatelia by mali vziať na vedomie, že údaje, ktoré dobrovoľne poskytnú do diskusných fór alebo iných automaticky generovaných stránok môžu byť použité treťou stranou. Takéto použitie osobných informácií však nie je možné kontrolovať a spoločnosť IMPLEX, s.r.o. za ne nenesie žiadnu zodpovednosť.

Užívatelia by si mali byť vedomí skutočnosti, že niektoré informácie o užívateľoch môžu byť automaticky zbierané v priebehu štandardných operácií serveru (napr. IP adresa užívateľa) a tiež pri použití cookies (malých textových súborov, ktoré sa ukladajú na počítači užívateľa za účelom identifikácie alebo autentifikácie užívateľa, prípadne fungovania elektronického obchodu). Cookies nie sú programy, ktoré by mohli spôsobiť škodu na počítači užívateľa.

Spoločnosť IMPLEX, s.r.o. si vyhradzuje právo odstúpiť od záruky bezpečného zaobchádzania s osobnými údajmi zákazníkov v prípade napadnutia serveru neznámym páchateľom (hackerom). V takom prípade neplatia vyššie uvedené pravidlá manipulácie s dátami.

Na žiadosť užívateľa podnikne spoločnosť IMPLEX, s.r.o. všetky finančne primerané kroky k odstráneniu všetkých osobných dát daného užívateľa.

Tieto podmienky sú platné od 4.4.2014.

 

Pravidlá používania cookies

1. Čo sú to "cookies"

"Cookies" sú malé textové súbory, ktoré naše webové stránky (servery) posielajú Vášmu internetovému prehliadaču (napr. Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Edge, Internet Explorer), a ktoré Váš internetový prehliadač ukladá vo Vašom zariadení (napr. počítači, telefóne alebo tablete).

Tieto súbory umožňujú nám a tretím osobám Vás identifikovať a pri každej Vašej ďalšej návšteve Vám ponúknuť informácie a marketingový obsah určený priamo pre Vás, čím Vám spríjemníme Váš pobyt na našich webových stránkach. Na základe "cookies" Vás nevieme presne identifikovať, ak nie ste prihlásený k Vášmu používateľskému účtu niektorej z našich online služieb, vieme len určiť Vaše správanie na našich webových stránkach a napríklad Vaše spotrebiteľské preferencie.

Súbory "cookies" sú malé a vo Vašom zariadení zaberajú minimálny priestor. Správu súborov "cookies" si môžete nastaviť v každom internetovom prehliadači.


2. Aké "cookies" používame

V závislosti od druhu "cookies" a nastaveniach Vášho internetového prehliadača môžu byť trvalé alebo dočasné (po dobu, po ktorú máte internetový prehliadač spustený, alebo po dobu určenú v jeho nastaveniach). Trvalé "cookies" pomáhajú pri identifikovaní Vášho zariadenia pri návšteve našich webových stránok a umožňujú nám zabrániť opakovanému zobrazovaniu toho istého obsahu. Dočasné "cookies" sa automaticky zmažú pri zatvorení internetového prehliadača a umožňujú uloženie niektorých informácií, ktoré Vám spríjemnia Váš pobyt na našich webových stránkach (napr. nebudete musieť opakovane zadávať niektoré údaje do formulárov). Súbory "cookies" môžete vždy vymazať bez ohľadu na to, či sú trvalé alebo dočasné.

Na našich webových stránkach používame nasledujúce typy "cookies":

(a) Základné "cookies": Sú nevyhnutné pre prevádzkovanie našich webových stránok a môžeme ich používať pre autentifikovanie používateľov, na predchádzanie podvodov a neoprávnených prístupov k používateľským účtom našich online služieb alebo pri ponuke rozličných funkcionalít.

(b) Analytické "cookies": Používame ich na rozpoznávanie návštevníkov našich webových stránok, zisťovanie ich počtov a identifikáciu spôsobu, akým návštevníci používajú naše webové stránky a ktoré z ich sekcií navštevujú. Umožňujú nám vylepšovať našu stránku a Vaše dojmy a zážitky z nich.

(c) Funkčné "cookies": Používame ich na to, aby sme Vás spoznali pri opakovaných návštevách. Umožňujú nám personalizovať obsah, ktorý Vám naše webové stránky zobrazia a zapamätať si Vaše preferencie (napr. zvolený jazyk a pod.).

(d) Reklamné "cookies": Tieto "cookies" používame na zaznamenávanie Vašich návštev na našich webových stránkach, iných stránkach a odkazov, na ktoré ste klikli. Informácie, ktoré tak získame, používame na prispôsobenie našich webových stránok Vašim záujmom. Tieto informácie môžeme taktiež zdieľať s tretími osobami, napr. prevádzkovateľmi sociálnych sietí.

Okrem našich vlastných "cookies" toho môžeme používať aj "cookies" od tretích osôb, ktoré potrebujeme na štatistické zisťovania o používaní našich webových stránok, získavanie marketingovo relevantných informácií a vylepšenie našich marketingových aktivít (sledovacie "cookies", optimalizačné "cookies" a partnerské "cookies").

Okrem "cookies" môžeme používať aj tzv. meracie pixely (alebo web beacons / webové majáky). Sú to malé obrázky umiestnené na webovej stránke, ktoré nie sú "cookies", ale je možné ich využívať na získanie určitých informácií z Vášho zariadenia. Obvykle ich používame na testovanie našich webových stránok, zisťovanie, kde sa návštevník na stránke nachádza, či si otvoril zaslanú správu, a ako doplnok k informáciám z "cookies" pri zobrazovaní reklamy a obsahu.


3. Ako používame "cookies"

V momente, keď navštívite niektorú z našich webových stránok, uložíme vo Vašom zariadení niekoľko súborov "cookies". Súbory "cookies" používame na to, aby sme najmä vedeli určiť a identifikovať opakovaných návštevníkov, druh obsahu, ktorý si prezeráte, iné webové stránky, z ktorých ste nás navštívili, dĺžku Vašej návštevy v jednotlivých sekciách našich webových stránok a funkcionality, ktoré ste na našich webových stránkach použili. Vzhľadom na to, že ste na základe informácií zo súborov "cookies" za určitých okolností identifikovateľní, spracúvame tieto informácie ako Vaše osobné údaje a len na základe Vášho výslovného súhlasu.

Súhlas s používaním "cookies" a príslušné nastavenia nám udeľujete pri prvej návšteve našich webových stránok. V závislosti od nastavení Vášho internetového prehliadača môžeme udelenie tohto súhlasu požadovať opakovane pri každej návšteve. Váš súhlas je vždy dobrovoľný a nepodmienený, preto jeho neudelením môžete stále navštevovať a používať naše webové stránky a online služby a produkty.


4. Súhlas s používaním "cookies"

"Cookies" používame iba vtedy, keď s tým súhlasíte. Váš súhlas a jeho rozsah nám udelíte pri prvej návšteve našich webových stránok a v závislosti od nastavení Vášho internetového prehliadača vždy po uplynutí nastavenej doby alebo po jeho každom ďalšom spustení. Pre nastavenia Vášho internetového prehliadača použite prosím jeho pomocníka alebo webové sídlo jeho výrobcu.

Súbory "cookies" môžete vymazať buď prostredníctvom Vášho internetového prehliadača alebo priamo z príslušného adresára vo Vašom zariadení. Pre vymazanie "cookies" z Vášho zariadenia prosím použite návod priamo vo Vašom internetovom prehliadači alebo na webovom sídle jeho výrobcu.

Upozorňujeme Vás, že v prípade vymazania alebo nepovolenia "cookies" nemusia Vám naše webové stránky zobraziť alebo ponúknuť niektoré časti alebo funkcionality (napr. sa nebudete môcť prihlásiť k svojmu používateľskému účtu, uložiť svoje nastavenia alebo preferencie) a niektoré stránky sa nemusia správne zobraziť.

5. Iné informácie

Tieto pravidlá boli vytvorené za účelom vysvetlenia ochrany osobných údajov a posilnenia transparentnosti pri ich spracúvaní. Tieto pravidlá budú pravidelne aktualizované a zverejnené na webových sídlach (https://kvint.sk). Pravidlá nadobúdajú účinnosť 24. mája 2018.